Oto najdroższe danie w restauracji Magdy Gessler. Jego cena zwala z nóg

Ceny w restauracjach Magdy Gessler od zawsze budzą ciekawość i są przedmiotem dyskusji – zwłaszcza w Internecie. Cena najdroższego dania w ofercie restauracji „U Fukiera” robi wrażenie, gdyż opiewa na 130 złotych.

Nie każdy może pozwolić sobie na obiad w restauracji firmowanej nazwiskiem Magdy Gessler. Restauratorka prowadzi kilka lokali gastronomicznych na terenie całego kraju. Jednym z nich jest warszawska restauracja „U Fukiera”. 

Klienci nie dowierzają. Oto, ile kosztuje schabowy w nowej restauracji Lewandowskiego

Najdroższe danie w restauracji „U Fukiera”. Magda Gessler ustaliła jego cenę na 130 zł

Często w „Kuchennych rewolucjach” Magda Gessler strofowała właścicieli lokali za zbyt wysokie ceny. Jednakże również w jej przybytkach nie jest tanio. Choć zastrzega, że do przygotowywania dań jej kucharze używają tylko najwyższej jakości składników, to i tak ceny budzą kontrowersje. 

Najdroższym daniem w ofercie restauracji „U Fukiera”, którego właścicielką jest Magda Gessler, jest stek wołowy z antrykotu. Za taką przyjemność trzeba zapłacić 130 zł. W menu figuruje on pod nazwą: Antrykot na kamieniu z masłem czosnkowym

Nie uwierzycie, ile kosztuje jedno piwo w restauracji Magdy Gessler. "Jak to możliwe?"

To mniej-więcej dwa razy drożej, niż średnia cena podobnego dania w innych warszawskich lokalach. Pozostaje pytanie, czy faktycznie danie jest jakościowo tak doskonałe. 

Ceny w restauracji „U Fukiera”

Rzeczony antrykot nie jest jednak jedyną pozycją, której cena może zszokować mniej zamożnego klienta. W menu widzimy bowiem również danie o nazwie „Kaczka bardzo po polsku – z pieczoną antonówką i buraczkami, cała połówka”. Kosztuje 99 złotych. 

Z kolei za kotlet schabowy z kapustą zapłacimy 64 złote. W menu restauracja zastrzega jednak, że schabowy, który dostaniemy zajmuje całą patelnię. 

Placki ziemniaczane „z gulaszem prawdziwie węgierskim”? Tę pozycję Magda Gessler wyceniła na bagatela 79 złotych. „U Fukiera” jest zatem bodaj najdroższą restauracją, z jaką związana jest prowadząca „Kuchenne rewolucje”. Znajduje się przy Rynku Starego Miasta 27 w Warszawie. Co ciekawe, klienci nie zawsze wychodzą z przybytku zadowoleni. 

Ocena dla restauracji w Google’u to zaledwie 3,7 na 5 możliwych gwiazdek. Zdaniem wielu, wysokie ceny nie idą u znanej restauratorki w parze z obiecywaną, wysoką jakością serwowanych potraw. 

POPULARNE: Oto, jak od kulis wyglądała scenografia „Miodowych lat”. Mało kto widział to zdjęcie

Policja przedstawiła raport z ostatniej doby. „Interweniowaliśmy 21491 razy”

Polska policja przedstawiła raport z ostatniej doby. Na terenie całego kraju zanotowano aż 21,5 tys. interwencji. Ponadto poznaliśmy dane dotyczące liczby wypadków drogowych i ofiar...